Strandhotel Noordzee

op de mooiste locatie van Texel!

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Duindorp De Koog

Badplaats aan zee

De Koog is het enige dorp op Texel dat direct aan het strand ligt. Slechts de duinen liggen tussen het dorp en het Noordzeestrand. Vanwege die unieke ligging is De Koog een van de populairste badplaatsen van Nederland. Alle ingrediƫnten voor een heerlijke vakantie zijn aanwezig. U kunt kiezen uit drukke stranden met veel toeristen of uit een natuurlijke omgeving met weinig mensen om u heen; want iets buiten de dorpsgrenzen is het strand rustig. De strandpaviljoens van De Koog zijn gelegen tussen de strandpalen 17 en 21. Ieder paviljoen ademt een eigen sfeer. U kunt er lekker loungen en genieten van de gezonde Texelse lucht en de gezellige entourage. Alle paviljoens hebben beschutte terrassen. Een prima plek om de fantastische zonsondergangen op Texel te bekijken!

De Koog bruist

De energie spat ervan af in De Koog! De gezellige Dorpsstraat vormt het levendige centrum van de badplaats. Hier vindt u leuke terrassen, goede restaurants en bijzondere winkeltjes. Ook kunt u zich laten verwennen door de schoonheidsspecialisten, kappers en masseurs in het dorp. Regelmatig worden evenementen en festivals in en om De Koog georganiseerd. In het zomerseizoen is er wekelijks braderie op dinsdag en op zondag zijn de winkels geopend. Op de grote parkeerplaats aan de Nikadel strijken 's zomers de kermis en het circus neer. Eind augustus is het Tropical Sea Festival en in het tweede weekend van september is de culinaire proeverij Texel Culinair. Een groot aantal restaurants en producenten van het hele eiland haalt in dat weekend alles uit de kast om u culinair te verrassen met heerlijke gerechtjes en spannende amuses.

Sportief

Ook voor sportliefhebbers is De Koog een ideale vakantiebestemming. Rond het dorp zijn volop mogelijkheden om hard te lopen, te fietsen of paard te rijden. En natuurlijk kan dat ook op het strand! Aan de rand van De Koog ligt zwemparadijs Calluna en in het dorp bevindt zich een indoor-kartingbaan. De grootste catamaranrace ter wereld, de Ronde om Texel, start vanaf De Koog bij paal 17. Internationale toppers verschijnen hier aan de start. Bijzonder is ook het windfestival, waarbij vliegeraars en kitesurfers spectaculaire demonstraties geven. Meer informatie over alle evenementen in en rond De Koog vindt u op dekoogtexel.nl.

Kunst en cultuur

De Koog floreert ook als het gaat om kunst en cultuur. Een aanrader is beslist natuurmuseum Ecomare. Hier maakt u kennis met de bijzondere flora en fauna van het Waddengebied en kunt u het voeren van de bruinvissen en zeehonden bijwonen. Ook het duinpark van Ecomare is de moeite waard. Bij het natuurmuseum kunt u uiteenlopende excursies boeken door de Texelse natuurgebieden.

Een ander leuk uitstapje is een bezoek aan Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora. In de jutterszaal zult u verbaasd staan over de diversheid aan spullen die zijn aangespoeld op het Texelse strand en de verhalen die erbij horen. Indrukwekkend is ook de expositie over Texelse scheepsstrandingen.

Uw zintuigen wordt geprikkeld in Galerie 14-16 Het Posthuys. Hier vindt u hedendaagse kunst van bekende en minder bekende kunstenaars. De sympathieke galeriehouders beantwoorden graag uw vragen.

Contact

Strandhotel Noordzee /
Resort De Buteriggel


Badweg 200 1796 AA De Koog


Telefoon: (0222) 317 365
E-mail:

wij bieden

Luxe &

STRAND

Eten aan zee

Bij ons kunt u genieten van een lekker kopje koffie met onze huisgemaakte appeltaart of chocoladetaart. Of wat denkt u van wegdromen bij de mooiste zonsondergang die u in een lange tijd niet hebt gezien tijdens een overheerlijk diner?

Lees verder

Resort de Buteriggel

Resort "De Buteriggel" ligt naast Strandhotel Noordzee, met een adembenemend uitzicht over duinen, strand en zee. De suites zijn van alle moderne gemakken voorzien. Parkeren kunt u veilig in de kelder van het gebouw.

Lees verder